11
Μάι

Τι είναι και τι όχι μία off-shore εταιρεία

Η Βουλγαρία αποτελεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007 γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό της προσφέρει. Από τη στιγμή που η Βουλγαρία εισήρθε στην ΕΕ οι βουλγάρικες εταιρίες δεν είναι offshore όπως λάθος κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν.

Η γραφειοκρατία σχεδόν απουσιάζει από τη χώρα και οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μιας βουλγάρικης εταιρείας είναι απλές με χαμηλό κόστος και πλήρως νόμιμες.

Είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών και εταιρειών, μικρών και μεγάλων, που αναζητούν συνεχώς τρόπους ώστε η επιχείρησή τους να παραμείνει βιώσιμη, να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά πάντα με βάση την ελληνική και βουλγάρικη φορολογία και νομολογία και στα πλαίσια κάθε νομιμότητας

Κάθε ελληνική επιχείρηση έχει κάθε λόγο να προχωρήσει στην ίδρυση μιας βουλγάρικης εταιρείας η οποία θα είναι αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο και θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια που μπορεί η χώρα της Βουλγαρίας να της προσφέρει. Τα τιμολόγια που εκδίδονται από εταιρείες στη Βουλγαρία εφόσον είναι νόμιμα και πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνωρίζονται κανονικά στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο φόρος εισοδήματος στη Βουλγαρία είναι εξαιρετικά χαμηλός, σε σχέση με τον αντίστοιχο στην Ελλάδα και βρίσκεται στο 10% και αποτελεί έναν από τους πιο χαμηλούς ανάμεσα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδυάζοντας αυτό με το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η Βουλγαρία αποτελεί ιδανική επιλογή για έναρξη ή και για διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας και συναλλαγής κάθε ελληνικής επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, αλλά και το αντικείμενο δραστηριότητάς της. Για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε μια άλλη χώρα, να έχουν χαμηλά σε κόστος λειτουργικά έξοδα, όπου η απλή, εύκολη και με χαμηλό κόστος, η Βουλγαρία αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.