17
Ιουν

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DOMAIN NAME;

Όλα ξεκινούν από ένα domain name. Το πρώτο σημαντικό βήμα για την ηλεκτρονική παρουσία της επιχείρησής σας. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κάνετε και εσείς μία Κατοχύρωση Domain Name.

Το domain name είναι ουσιαστικά το όνομα της διεύθυνσης ενός website, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα βάση για πολλές συναλλαγές στο Διαδίκτυο. Κάθε domain name είναι μοναδικό, κάτι που σημαίνει ότι η απόκτηση ενός domain name, εξασφαλίζει στον αγοραστή την αποκλειστική χρήση.

Ένα domain name αποτελείται από το πρόθεμα ( πχ. το όνομά σας , η επωνυμία της εταιρείας σας) , και μια κατάληξη (TLD).

Η λέξη αυτή πάντα προσδιορίζεται περαιτέρω από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την «περιοχή» του δικτύου στην οποία ανήκει.

Ένα domain name μπορεί να έχει από 3 έως 60 χαρακτήρες, μη συμπεριλαμβανομένης της κατάληξης .gr. Δεν εκχωρούνται Ονόματα Χώρου που έχουν λιγότερους από 3 και περισσότερους από 60 χαρακτήρες. Αν έχετε ένα ήδη κατοχυρωμένο domain μπορείτε να κάνετε μεταφορά Domain Name όπου εσείς επιθυμείτε.

Για κάθε χώρα υπάρχει μια μοναδική τέτοια κατάληξη (πχ. .gr για την Ελλάδα, .de για την Γερμανία).

Το domain name είναι μία λέξη που επιλέγουμε προκειμένου να μπορούμε με εύκολο τρόπο να συνδεθούμε με έναν υπολογιστή στο Internet.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Ονομάτων χώρου που μπορούν να εκχωρηθούν σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Μπορείτε να κατοχυρώσετε όσα ονόματα χώρου επιθυμείτε.

Άρα η επιλογή κι η αγορά ενός domain name, είναι μια διαδικασία αρκετά σημαντική τόσο για επιχειρήσεις και οργανισμούς (για λόγους marketing και branding) όσο και για προσωπική χρήση.

Για τα ονόματα χώρου με ελληνικούς χαρακτήρες ισχύουν οι παρακάτω γενικοί κανόνες:

α. Δεν υποστηρίζονται ονόματα χώρου με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες στο ίδιο επίπεδο π.χ. myεταιρεια.gr

β. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των χαρακτήρων σ και ς, π.χ. αγγλοσ.gr και αγγλος.gr

γ. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ μικρών ή κεφαλαίων άτονων ελληνικών χαρακτήρων και μικρών ή κεφαλαίων τονισμένων ελληνικών χαρακτήρων π.χ. ελενη.gr, ELENI.GR, ελένη.gr, ΕΛΈΝΗ.GR

Η επιλογή ενός Domain name είναι ένα σημαντικό βήμα από την άποψη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ δεδομένου ότι έτσι θα ιδρύσετε τον ιστοχώρο σας και θα αντιπροσωπεύσετε την εταιρία σας.

Η επιλογή ενός domain μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά αν χρησιμοποιείτε μια λογική διαδικασία θα σας βοηθήσει στην αξιολόγηση και θα κάνει την απόφαση σας πολύ πιο εύκολη.

Για να προστατεύσετε την εταιρεία σας, θα πρέπει να αγοράσετε διάφορες επεκτάσεις περιοχών. Αυτό αποτρέπει τους ανταγωνιστές από την εγγραφή άλλων εκδόσεων και εξασφαλίζει ότι οι πελάτες σας κατευθύνονται προς την ιστοσελίδα σας, ακόμη και από την λάθος πληκτρολόγηση.

Κατοχυρώστε το domain name που επιθυμείτε και εξασφαλίστε ότι το όνομα ή η ιδέα που έχετε για ένα site θα είναι αποκλειστικά για δική σας χρήση.